Dit is een zeer kleinschalig project. We maken hier van een oude vrijstaande woning uit de zeventiger jaren een totaal nieuwe toekomst gerichte woning. Het oorspronkelijk gebouw had een verschrikkelijk hoge EPC waarde en was eigenlijk klaar voor de sloop. Na grondige studie hebben we toch besloten om het te redden en totaal te renoveren. Dit was mogelijk omdat de aankoopprijs (eigenlijk grondwaarde) dit toe liet.

Het gebouw werd tot op het bot gestript. Het dak werd totaal vernieuwd, de raamopeningen werden aangepast (rolluiken verdwenen) vloeren en plafonds weggehaald alsook de open haard. De oude mazout ketel en boiler verwijderd, schouwen afgebroken enz….

Volgende

Het dak dat nog uit asbestleien bestond werd vakkundig vervangen en geïsoleerd naar R waarde 4,55. De woning had wel een luchtspouw, maar die was te smal om ze op te spuiten. We opteerden hier voor een 12 cm isolatie tegen de bestaande buitengevel, afgewerkt met steenstrips. Voor het buitenschrijnwerk werd aluminium gekozen met 1,0 inbraakwerend glas. De vloeren konden gelukkig door de vrij hoge plafonds voorzien worden van isolatie op sommige plaatsen 8 en andere 18 cm PUR.

Hierop werd de vloerverwarming geprikt en voorzien van een 5 cm anhydrietchape. Deze chape van PAUL VLOEMANS heeft een zeer hoge warmtegeleidbaarheid. Deze chape is bovendien zeer sterk, uitzonderlijk vlak en heeft een zeer laag uitzetvermogen. Ideaal voor vloerverwarming met een extra rendement van toch wel 25-30% ten overstaan van gewone gewapende chape.

Volgende

Dit procedé is bij uitstek ideaal voor de warmtepomp (WEISHAUPT) die op zeer laag vermogen kan werken. De geologische boringen vullen het arsenaal aan vooruitstrevende technieken aan. De bevloering is steeds efficiënt ceramisch zodat de warmte overdracht optimaal is. De energievoorziening wordt verzorgd door de zonnepanelen. De panelen hebben de hoogste vermogens. (370 kwp) en volstaan om onder normale omstandigheden toereikend te zijn voor het elektriciteitsverbruik. Alle toestellen en verlichting werden energie efficiënt gekozen (LED) Een Qbus domotica installatie die uitbreidbaar is zorgt voor ongekende mogelijkheden qua sturing en comfort. De verluchting van Renson zorgt voor een gezond klimaat van het geheel. We gebruiken hier steevast systeem C voor ALLE ruimtes omdat onze ervaring leert dat systeem D te veel energieverbruikt en duur is in onderhoud, als dit uberhaupt mogelijk is. De kooklucht en dampen worden afgezogen door het BORA kookdampvlak. Dit is voor ons het beste systeem op de markt.

Naar de toekomst toe zal deze woning zeer gemakkelijk kunnen omgevormd worden naar de waterstoftechnologie die er zit aan te komen. We volgen dit zeer strikt op en het SOLENCO toestel met stockage van waterstof in flessen in plaats van een klassieke batterij opent weer nieuwe perspectieven. In Nederland is men vollop bezig in Groningen om het aardgasnet om te vormen voor waterstof.

Belgie loopt steeds achter , maar het is wel een vingerwijzing naar de nabije toekomst. De zonnepanelen die nu gebruikt worden hebben ook een beperkte toekomst. De plasmacel van Brilliantpower is in volle ontwikkeling in de USA. TRUMP heeft echter belet dat deze technologie naar het grote publiek komt. Ze is geconfisqeerd door het Amerikaans leger voor de eerstkomende 5 jaar.

Dit toestel is hoogst controversieel omdat dit het einde betekent van de Electrabels e.a. van deze tijd. Iedereen kan dit toestel in kelder of zolder plaatsen en levert enorm veel energie zonder zon of wind. Het probleem is echter dat de overheid dit niet kan controleren en niets kan aan verdienen.

Wanneer dit toestel toch op de markt zou komen kan dit eveneens zeer snel en efficiënt geplaatst worden in deze woning. Al de beschikbare voorzieningen en nog vele andere worden standaard in al onze projecten geïmplementeerd samen met hoogkwalitatieve zaken zoals ANYWAYdoors, centrale stofzuiger, enz… zonder meerprijs!

Deze uitzonderlijke villa zal, wanneer ze klaar is, verkocht worden aan 599905 € voor een oppervlakte van quasi 260 m2 (dit is slechts 2307 €/m2) De prijs van deze woonst, die bovendien op een unieke locatie staat, ligt ruim beneden de prijs van een gewoon doorsnee appartement van dezelfde oppervlakte.